De ce nu? – acesta ar fi răspunsul cel mai scurt. Însă o astfel de întrebare merită un răspuns pe măsură, un răspuns mai consistent. Să o luăm cu începutul.

Povestea Gorunn începe în februarie 2015, moment în care am intrat cu foarte mult entuziasm în lumea vestimentaţiei masculine. De atunci şi până în 2019, când am deschis Gorunn, am întâlnit şi am consiliat mii de persoane.

Am văzut ceea ce se caută şi, totodată, ce îi preocupă pe oameni în legătură cu hainele pe care şi le aleg. Am putut să remarc mai ales ce cumpără şi de ce cumpără.

Concluzia la care am ajuns după aceşti peste 5 ani de experienţă este că majoritatea oamenilor se orientează aproape exclusiv către exterior. Astfel, ei aleg adesea branduri consacrate pentru a demonstra că deţin haine “cu etichetă” şi aşteaptă validarea celor din jur.

Nu este nimic în neregulă să porţi branduri, cu atât mai puţin dacă intenţia din spatele achiziţiei e să ai, în fapt, un produs de calitate, dacă e despre stilul vestimentar care te reprezintă ori în cazul în care pui preţ pe confortul sporit pe care ţi-l oferă sau are fitul potrivit conformaţiei tale.

Dacă intenţiile tale atunci când cumperi haine nu se numără printre acestea, înseamnă că am reuşit să te descriu un pic în rândurile precedente.

Având această concluzie în minte, mi-am dorit să creez un brand contrar curentului. M-am gândit la oamenii care ne vor trece pragul şi la dorinţa acestora de a fi orientaţi către interior… să îşi descopere valorile, să afle ceea ce e important pentru ei şi ceea ce îi reprezintă cu adevărat.

Abia apoi, ca o consecinţă firească, să se acopere cu haine care să reflecte ceea ce au descoperit la interior. Aşa a apărut conceptul „DESCOPERĂ-TE! ACOPERĂ-TE!”

Astfel, Gorunn a apărut destul de firesc. Acesta nu reprezintă doar o specie a stejarului şi un lemn puternic, de esenţă tare, ci şi un simbol românesc. Creşte lent, dar o face organic. Îşi acceptă procesul creşterii, deoarece ştie că acesta îi va aduce o maturitate plină de asumare şi stabilitate.

Consider că există o legătură strânsă între arbore şi om. Asta fiindcă fiecare individ creşte unic şi este imperfect. Diferenţa, în schimb, este că arborele se acceptă aşa cum e şi nu aşteaptă validare şi confirmare din exterior.

Acesta este crezul Gorunn. Despre asta e bărbatul Gorunn.

El ştie că este imperfect, dar se acceptă aşa cum e. În schimb, alege să poarte hainele care îl reprezintă şi perfect aliniate contextului spre care se îndreaptă.

Asta fiindcă e capabil de a-şi impune să fie cea mai bună şi frumoasă versiune a sa în fiecare zi. El nu o face pentru că îşi doreşte să impresioneze pe cineva. El ştie că nu are de demonstrate nimic nimănui. Decât sie însuşi.

Interior sau exterior? Tu pe ce pui mai mult accentul?

Follow us on Instagram: @Gorunn_suits

Follow us on Facebook: @GorunnSuits